Ešte slovo k úplne prvému SW/HW vláknu. Keby bol rok 2018 tak by som sem z jednoduchosti možno naklonuval to moje jediné mašinové vlákno z Vogonsu o Pentiu, ale tento raz to bude radšej volačo čo mi je, priznám sa, kúštek bližšé k srdcu. Vlákna toť na fóre budú šecky formátovo vyzírať ináč od toho "póvodného a vácej príbehového štýlu" z Biskupovskej stránky. Tam títo príbehové omáčkoviny ostávajú a dostávajú odkaz na pokračuvaní toť.
Na také "pokrstení fóra" to bude snáď zaťál hádam stačiť vác než dosť.
P5B Vista Premium mašina je pokus o "znovuzrodení" volačoho, čo ja považujem ako najzaujímavejšú mašinu čo kedy prekročila dvere násho domu.
Špecifikačné záležitosti:
stroj kerý póvodne v 2008 mal zhruba špecifikácie takéto:
NZXT Alpha ALP-001 - 1599SKK
ASUS P5B Premium Vista Edition - 5180SKK
Intel Core 2 Duo E6750 - 4550SKK
voláke 2GB RAM za neznámu cenu
NVidia XpertVision 8500GT 512MB za 1640SKK
WD Caviar SE 320GB za 2149SKK
a Fortron Bluestorm II 500W za 1560SKK
celková cena v tej dobe za zhruba vyše 16 tisíc korún slovenských.
Póvodné špecifikácie mašiny a v podstate aj tá cena je šak už irelevantná lebo ten kus doma neni, ale strkám ich sem na predstavu, že čo za mašinu to bolo svojho času a teda, že z čoho som vychádzal pri tomto "znovuzrodení mašiny".
Vizuálne záležitosti:
Slovné záležitosti:
K perifériám takto. Genius ErgoMedia R800 set jak myš a klávesnica + Genius 5.1 repráky, čil to je taký míšanec. Jako monitor bol svojho času v 2008 a aj čil je furt identický kus LG L1900j se zdrojom po recape.
Čo sa týka softwarového vybaveňá mašiny, je tam aktuálne Windows Vista s extended kernelom a to je kombinácia na kerú tá mašina bola samozrejme vymýšlaná roky dozadu aj keď v 2008 to bola najprv Vista a potom XPčko.
Celkovo som na tejto mašine odkrúteu už pár projektov v relevancií s Landwirtschafts Simulator 2008čkou, vysílala sa z neho aj ŠTB impreza rozbaluvačky mójho aktuálneho mebuku a často práve z tejto mašiny pálim plastové palacinky alebo okrajovo púšťam muzu keď fakt neni čo robiť.
A keď už fakt nič inakšé, považujem to jak takú nestarnúcu mašinu schopnú v podstate šeckého z bežných vecí až po voláke tí hry, s jedinou výnimkou trčácou jak bolavý prst s menom "webové záležitosti keré stavajú na bloate z javascriptu a bloate webového obsahu celkovo".
Momentálne mám v pláne na tejto mašine vykonať pár zmien:
- stel by som zaRAIDuvať dve SSDčka
- stel by som zezálohuvať šecko relevantné
- stel by som dorobiť predný panel
poslenný dodatek: póvodná verzia vlákna odesílaná z Dell Latitude C610 pripojenom po mobilných dátach.