Keď som tu už mal ten ThinkPad s Vistou rozložený a naštartuvaný tak som dostal nápad sprobuvať otvoriť HTTPS verziu Biskupovskej stránky v starom vstavanom IEčku. Bolo mi jasné že zakál tá stránka skrz TLSv1.0 prejde tak celú srandu aj tak zastaví chýbajúci certifikát.
A ano, vím že veci jako Firefox, Supermium a nevím čo šecko mávajú vačšinou svoj vlastný cert store v kerom títo veci obsáhnuté sú a aj fungujú. Verím tomu že sú aj importuvačky na títo novšé certy, ale potrebuval som si to sprobuvať manuálne aj tak.
V tomto prípade je problém na vyríšení jednoduchý:
Sťáhne sa cert a otvorí sa. Ve vyskočenom okne sa pomačká čudel importuvaňá certu.
Ďál sa v novovyskočenom okne prejde do časti výberu kategórie.
Po výbere kategórie sa treba preklikať až na samý konec dokedy nenatrafíme na mýtický dialóg o tom, či chceme Windowsom neoveriteľný certifikát importuvať. S tým samozrejme súhlasíme, ináč by celá robota šak nemala význam.
Nainštaluvaný certifikát by mal byť hodný prevádzky v aplikáciách čo používajú systémový cert store.
Užívajte v zdraví!
Inštaluvaní ISRG Root X1ky pre TLSv1.0 prevádzku
- Morc Offline
- Description: 19 | tatar z Biskupovej
Ak som sa volade omýleu tak na mňa kričte. - Contact:
Inštaluvaní ISRG Root X1ky pod OS X
Konsolidujem zálohy a ríšim mašiny, povedal som si že tú doríšenú MacBook Pro 2011ku sprobujem obenchmarkuvať, ale ejha.. problém.
Problém nastal v tom že Primate Labs má už ISRG Root X1 ťéž, ale aspoň zachovali staré TLSko takže tomu nedali až tak moc po prstoch jak vačšina ostatných stránek. V tomto prípade sa ale pokus o benchmark nezadareu a končeu chybou o tom, že Geekbench 3 neví overiť URL k API
V tomto prípade mi teda neostalo nič inakšé jak len cert sťáhnuť a nainštaluvať.
Proces je následovný:
Sťáhne sa cert z prvého postu ve vlákne a otvorí sa Keychain Access/Kľúčenka v OS X.
V tej treba najprv prepať do systémovej kľúčenky a v tú treba odemknúť, výsledný stav by mal vyzírať takto.
Do zoznamu na pravej strane okna treba preťáhnuť náš cert kerý sme predtým sťáhli.
Takto voláko vyzíra "nainštaluvaný" certifikát, ale tu šecky problémy zaťál ešte nekončá.
Certifikát rozklikávame, otvárame bežne zavretú sekciu s dôverou v cert a štelujeme to tak, aby bóv dóveruvaný ždy a šade. Takto prešteluvaný cert je už použiteľný pre šecko čo používa systémový cert store. V tomto prípade som zopakuval benchmark ešte raz a dostav som prekvapení v podobe otvoreného Safari okna s výsledkom benchmarku. Mimochodom s výsledkom toť.
Užívajte v zdraví, aj na jablčnej platforme.
Problém nastal v tom že Primate Labs má už ISRG Root X1 ťéž, ale aspoň zachovali staré TLSko takže tomu nedali až tak moc po prstoch jak vačšina ostatných stránek. V tomto prípade sa ale pokus o benchmark nezadareu a končeu chybou o tom, že Geekbench 3 neví overiť URL k API
V tomto prípade mi teda neostalo nič inakšé jak len cert sťáhnuť a nainštaluvať.
Proces je následovný:
Sťáhne sa cert z prvého postu ve vlákne a otvorí sa Keychain Access/Kľúčenka v OS X.
V tej treba najprv prepať do systémovej kľúčenky a v tú treba odemknúť, výsledný stav by mal vyzírať takto.
Do zoznamu na pravej strane okna treba preťáhnuť náš cert kerý sme predtým sťáhli.
Takto voláko vyzíra "nainštaluvaný" certifikát, ale tu šecky problémy zaťál ešte nekončá.
Certifikát rozklikávame, otvárame bežne zavretú sekciu s dôverou v cert a štelujeme to tak, aby bóv dóveruvaný ždy a šade. Takto prešteluvaný cert je už použiteľný pre šecko čo používa systémový cert store. V tomto prípade som zopakuval benchmark ešte raz a dostav som prekvapení v podobe otvoreného Safari okna s výsledkom benchmarku. Mimochodom s výsledkom toť.
Užívajte v zdraví, aj na jablčnej platforme.