Robiť kioskovinu jako aktivita pre iPad to neni absolutne náročná, browser ale na iOS 8 ten Home Assistantový lovelace ale absolutne nedáva. Preto som v auguste 2024 zbúchal existujúcu možnosť jak zneužiť XRDP s oknom na Chromium s Microsoft RDP (volajte si to aj Windows.app mne to je jedno) aplikáciou.
Háčik je v tom, že po skoro dvoch rokoch si tá RDP aplikácia vygeneruje toľko zacachuvaného bordelu, že eventualne sa začne pri používaní zabúdať že existuje (prvý výskyt takejto aktivity dávno dávno dávno, naposledy asi týždeň dozadu) alebo alternatívne pri páde už odmíta štartuvať kompletne. Najprv som si myslel že za to móže 391 dňový uptime na tom danom iPade, ale keď nepomohol ani killall springboard a ani ldrestart, tak som vedel že bude problém inde.
Rychlofix v tomto prípade je jednoduchý. Stačí vyčistiť cache od aplikácie. Sme samozrejme na ojailbreakuvanom storočnom iPade, stačí teda najbežnejší ssh -oHostKeyAlgorithms=+ssh-rsa root@Richards-iPad a potom prekutrať /var/mobile/Containers/Data/Application/ v kerom bude eventualne jedna zložka pomenuvaná po asi náhodnom GUIDe pre RDP. Stačí tam lokalizuvať v nej Library/Caches, ten pekne vymazať a malo by byť po probléme.
Pre lenivých:
Code: Select all
rm -rf /var/mobile/Containers/Data/Application/9D22038F-392D-4227-A511-225A637C1978/Library/Caches/