Konsolidujem zálohy a ríšim mašiny, povedal som si že tú doríšenú MacBook Pro 2011ku sprobujem obenchmarkuvať, ale ejha.. problém.
Problém nastal v tom že Primate Labs má už ISRG Root X1 ťéž, ale aspoň zachovali staré TLSko takže tomu nedali až tak moc po prstoch jak vačšina ostatných stránek. V tomto prípade sa ale pokus o benchmark nezadareu a končeu chybou o tom, že Geekbench 3 neví overiť URL k API

- Chyba v Geekbenchi
- Screen Shot 2024-08-20 at 12.47.24.png (44.22 KiB) Viewed 11006 times
V tomto prípade mi teda neostalo nič inakšé jak len cert

sťáhnuť a nainštaluvať.
Proces je následovný:
Sťáhne sa cert z prvého postu ve vlákne a otvorí sa Keychain Access/Kľúčenka v OS X.
V tej treba najprv prepať do systémovej kľúčenky a v tú treba odemknúť, výsledný stav by mal vyzírať takto.

- Kľúčenka v potrebnom stave
- systemkeychain.png (42.9 KiB) Viewed 11006 times
Do zoznamu na pravej strane okna treba preťáhnuť náš cert kerý sme predtým sťáhli.

- Drag and dropuvaní certu
- tahanicertu.png (262.01 KiB) Viewed 11006 times
Takto voláko vyzíra "nainštaluvaný" certifikát, ale tu šecky problémy zaťál ešte nekončá.

- Zaťál ešte nedóveryhodný certifikát v zozname
- certvzozname.png (96.19 KiB) Viewed 11006 times
Certifikát rozklikávame, otvárame bežne zavretú sekciu s dôverou v cert a štelujeme to tak, aby bóv dóveruvaný ždy a šade.

- Zmena stavu dóvery v cert
- verimevcert.png (103.12 KiB) Viewed 11006 times
Takto prešteluvaný cert je už použiteľný pre šecko čo používa systémový cert store. V tomto prípade som zopakuval benchmark ešte raz a dostav som prekvapení v podobe otvoreného Safari okna s výsledkom benchmarku.
Mimochodom s výsledkom toť.
Užívajte v zdraví, aj na jablčnej platforme.